HISTORIE

Over ervaring gesproken: inmiddels is Hairstyle Paats al veertig jaar een begrip in de kapperswereld. In 1969 ging vader Dirk Paats van Amsterdam naar Ede om daar zijn grote passie, knippen, uit te oefenen. Hij kende deze plaats goed omdat hij in deze regio regelmatig vakantie vierde: de mensen en de natuur spraken hem aan. Paats stuitte in dat jaar op een herenkapsalon die te koop stond: hij kocht het pand en zorgde ervoor dat het uitgroeide tot een begrip in Ede, maar ook daarbuiten. 

Kapper Paats was immers zijn tijd ver vooruit: hij speelde met kleuren, was innovatief en creatief, was leergierig, nam deel aan wedstrijden, verslond alle vakbladen en haalde zelfs Duitse en Japanse vakbladen met een model. Generaties op generaties lieten hun haar doen bij Paats. Paats was niet alleen een authentieke herenkapper, hij hield eveneens erg van etaleren wat de sfeer in zijn kapsalon vergrootte. Zijn kapsalon was een lust voor het oog waar het goed toeven was. De herensalon groeide uit tot een ‘allround’ heren- en dameskapsalon. “Damesknippen is iets wat mijn dochters maar moeten oppakken”, was de visie van vader Paats. 

Helaas is kapper en ondernemer Paats in 2003 overleden. Sindsdien zwaait zijn dochter Bonita Paats de scepter. Ook zij is geen onbekende in het vak: het is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels hanteert ze al 23 jaar de schaar.  Als klein meisje was ze – samen met haar zusje en haar moeder – vaak model voor haar vader. ,,Even wat uitproberen”, dacht vader Paats. 

Bonita noemt zichzelf geen standaardkapper: ,,Het is aan ons om de gedachten van onze klanten goed te verwoorden en daadwerkelijk om te zetten naar een kapsel waar de klant blij van wordt. Dat is de kunst van het luisteren; daar zijn we goed in.”
Maar passie, service, creativiteit, inspiratie en gek zijn van je vak zijn de andere kernwaarden die passen bij Hairstyle Paats.